Ensimmäisen luennon pohjalta kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti se ei päädy olemaan liian helppo. Toisaalta, perusopintojen täytyykin olla.

Ajatuksiakin heräsi saman tien:
Mielestäni on selkeää että lapset ja nuoret voivat nykyään syrjäytyä elleivät eivät pääse kärryille uusista mediavälineistä. Mielenkiintoiseksi tämä menee esimerkiksi IRC-Gallerian kohdalla joka on hyvin visuaalinen media. Toisinsanoen, et edes saa luoda profiilia lataamatta kasvokuvaasi sivustolle. http://irc-galleria.net/tour.php?page=profiles
    IRC-Gallerian visuaalisuus ei ensisilmäyksellä ole niinkään merkillistä, mutta olenpa lukemassa juuri Osmo Tammisalon Rakkauden Evoluutiota, ja se herätti aihetta kriittisempään suhtautumiseen. Murrosikäiset ovat tutkitusti kaikkein tietoisimpia siitä kuka on luokan viehättävin, ja kuka vähiten viehättävä yksilö. Eli iässä, jossa identiteetti ei ole muotoutunut lähimainkaan tarpeeksi vahvaksi kestämään sitä kohtaan tulevia hyökkäyksiä, se asetetaan suurimmissa määrin niille alttiiksi... Tai sitten riskeerataan syrjäytyminen. Raakaa peliä.